Städdag lördag den 26:e maj

Lördagen den 26:e maj är det dags för vårens städdag i Bf Port Arthur. Tillsammans hjälps vi åt med trädgårdsarbete, städning och fixande av gemensamma ytor, var och en efter sin förmåga.

Städdagen börjar klockan 10 och vi håller på tills vi är klara. Vi samlas vid utemöblerna och delar upp arbetsuppgifterna. Klockan 12 tänds grillen, ta med det du vill grilla. Föreningen står för ketchup och senap. Därefter bjuds det på kaffe.

Klockan 18 bjuder föreningen på middag i föreningslokalen för de som har varit med och bidragit under dagen. Ta med egen dryck till maten.

En container ställs ut på gården fredagen den 25:e maj och tas bort måndagen den 28:e maj. Diverse föremål kan slängas i den; dock INTE elektriska saker, kemikalier (gäller även fulla/tomma färgburkar) eller bildäck!

Observera att vi på städdagen kommer att slänga allt sådan som förvaras i allmänna utrymmen på vindar och i källargångar. Plocka bort det du inte vill bli av med senast den 25:e maj!

Välkomna!

/Styrelsen

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Oljeläckage på innergården

Dessvärre har vi haft ett oljeläckage på föreningens innergård. Det är fastighetsskötarnas snöröjartraktor som har läckt hydraulolja. Bolaget som vi anlitar för fastighetsskötsel (UBC) undersöker just nu hur de ska sanera läckaget. Håll djur och barn borta från oljan.

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Ekan klädd i vinterskrud

Den vackra eka som i våras lade till på hörnet av Salagatan och Ymergatan, och därmed ersatte den tidigare träbåten, har fått mycket beröm under sommaren. Eftersom växtlighet förnöjer även under det kallare halvåret har föreningen i år låtit plantera vinterblomster där, vilket vi hoppas ska uppskattas av såväl boende som passerande. I båten syns nu ljung, silvergirland, prydnadskål och minituja.

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Städdag lördagen den 21 maj

Vi träffas på gården och fördelar arbetsuppgifterna kl 10.30. Kaffe och bullar serveras lite senare och ca kl 18.00 bjuder föreningen alla som har deltagit på middag i föreningslokalen. Man tar själv med sig det man vill dricka.

En container ställs ut på gården fredagen den 20:e maj och tas bort måndagen den 23:e maj. Diverse föremål kan slängas i den; dock INTE elektriska saker, vätskor (färgburkar fulla/tomma) eller bildäck!

OBSERVERA att vi på städdagen kommer att slänga allt sådant som förvaras i allmänna utrymmen på vindar och i källargångar. Plocka bort det du inte vill bli av med senast den 20:e maj!

Välkomna önskar styrelsen i Bf Port Arthur

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Motioner till årsstämman

Till Bf Port Arthurs årsstämma i föreningslokalen tisdagen den 26 april 2016 kl 19.00 har medlemmar möjlighet att inkomma med motioner i ärenden som rör föreningens verksamhet. Motionerna skall vara skriftliga och lämnas i föreningens brevlåda i uppgång E senast den 27 mars 2016. På medlemssidorna under dokument kan du läsa mer och få tips om hur en motion bör se ut.

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Cykelrensning

Styrelsen har beslutat att genomföra en cykelinventering eftersom att man misstänker att många av de cyklar som finns på gården och i cykelförråden sannolikt saknar ägare. Styrelsen har tidigare informerat medlemmarna om cykelinventeringen i sommarbrev och genom anslag. Innan sommaren blev alla cyklar på gård och i källare märkta med en grön- och gulrandig tejp. Om du vill behålla din cykel tar du bort tejpbiten. De cyklar som efter den 5:e oktoberTejp fortfarande har tejpbiten kvar övergår till föreningens ägo för att sedan avyttras (efter vederbörlig information och kontroll med polisen).

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Vårstädning

I lördags var det så återigen dags för vårstädning. Utemöblerna kom fram och likaså solen. Vi städade, putsade, målade, rensade ogräs och planterade blommor. Kul var det och fint blev det. Dessutom kom söta gårdshunden Ester och visade upp sig till allas glädje!

 

bild-2 kopia

bild kopia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Årsstämma

Tisdagen den 28:e april hade föreningen sin årsstämma. Det var en tapper skara medlemmar som hade letat sig ner i föreningslokalen (belägen under uppgång F). Protokollet hittar ni under fliken Medlemssidor -> Årsredovisningar.

Vi är glada att hälsa Josefin Andersson välkommen som ny styrelsemedlem. Styrelsen består nu av: Lars Bondesson (ordförande), Ingrid Ajaxon (ledamot), Josefin Andersson (ledamot), Meline Höijer Schou (suppleant) samt Stig Elnerud (suppleant).

 

Publicerat i medlemspost | Lämna en kommentar

God Jul och Gott Nytt År

Styrelsen vill med dessa bilder på Port Arthur i pepparkaksskrud önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Pepparkakshus1 Pepparkakshus6 Pepparkakshus5 Pepparkakshus4 Pepparkakshus3 Pepparkakshus2

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar

Så! Nu väntar vi bara på lite snö

Mysfaktorn börjar stiga på Port Arthurs innergård. Likaså i allas lägenheter kan misstänkas. Alla ljusen i fönstren, samt doften av tända kakelugnar som sprider sig, skvallrar om detta.

Publicerat i Arkiv | Lämna en kommentar